Подмладяване на кожата около очите

Жена, която иска да съхрани красотата и младосттаподмладяване на кожата около очите на женаталицето си, трябва да се справите с необходимостта от подмладяване на кожата около очите преди всеки друг козметичен проблем. Това се дължи на особеностите на кожата в тази област.

Кожата около очите е 5 пъти по-тънка от тази на други области на лицето и под нея практически няма мастна тъкан. В тази област също има много малко мастни жлези. Липсата на естественото защитно покритие, което произвеждат, прави кожата особено уязвима тук. Но кръвоснабдяването на кожата на периорбиталната област протича интензивно, в резултат метаболитните процеси се ускоряват, което означава, че свързаните с възрастта промени засягат тук особено бързо. И накрая, тази зона съдържа активно работещите окуломоторни и лицеви мускули. Буден човек постоянно се движи и фокусира очите си. Всяко изразяване на емоция изисква участието на лицевите мускули. Обикновено не забелязваме това мускулно натоварване и всъщност само примигването се случва поне 10 000 пъти на ден. В резултат на това кожата е постоянно в движение, разтяга се . . .

Кожа около очите: козметични проблеми

От 25-годишна възраст в периорбиталната област може да се появи следното:

  • суха кожа и първи бръчки, причинени от дехидратация на тъканите;
  • имитират бръчки в ъглите на очите (т. нар. „пачи крак");
  • синини (тъмни кръгове) под очите поради венозна конгестия.

От 35-годишна възраст към това могат да се добавят проблеми, свързани с възрастта:

  • отпусната кожа (резултат от значителна загуба на влага);
  • изразен характер на назолакрималната бразда. Тази бразда тече от ъгълчето на окото наклонено по бузата. Възниква в резултат на увисване и изместване надолу под влиянието на гравитацията на тъканите, загубили естествената си еластичност;
  • розацея (кървене от капилярната мрежа) и старчески петна.

Методи за подмладяване на кожата около очите

кожа около очите преди и след подмладяване

Биоревитализация- въвеждането на лекарства на основата на хиалуронова киселина. Осигурява влага на кожата. Кожата придобива здрав вид, става по-еластична, бръчките се изглаждат, кожата се стяга.

Контурна пластмаса- въвеждат се пълнителни гелове на основата на хиалуронова киселина. С помощта на филъри липсващият обем на тъканта се попълва. Методът е ефективен за коригиране на назолакрималната бразда, премахване на бръчките.

Грижа за кожатаг - до 30-годишна възраст за поддържане на свежестта на кожата около очите, като правило грижата с помощта на козметика е достатъчна. За тази цел можете да се възползвате от такива процедури като релаксиращи, овлажняващи и подхранващи маски, козметичен и лимфен дренажен масаж, пилинг с плодови киселини.

Мезотерапия, други видове пилинги, ботулинова терапия и някои други методи също могат да се използват. Консултирайте се с вашия козметик кой метод за подмладяване на кожата около очите е най-подходящ за вас.