Устройства за лазерно подмладяване на лицето

Важно е всяка жена да остане млада ихардуерно подмладяване на кожата на лицетокрасива възможно най-дълго. Днес има голям избор от козметични процедури, които помагат на дамите да бъдат винаги на върха. Не всеки обаче има време да посещава естетични клиники или салони за красота, поради което са измислени преносими лазерни машини за домашна употреба. Каква е разликата между лазерните системи в клиники и домашните опции? Кое е по-добро и по-ефективно? Ще го анализираме в нашата статия.

Как работи?

Положителният ефект на лазера върху кожата е известен отдавна. Много клиники използват лазерни машини за подмладяване, корекция на бръчки, премахване на пигментации, лифтинг на лице и много други. Принципът на действие на лазера е проникване в дълбоките слоеве на кожата и въздействие върху клетките, активирайки тяхната работа. Започва активното производство на колаген и еластин, поради което кожата се подмладява. Създава се по-трайна рамка и тургорът се затяга.

Устройствата за лазерно подмладяване на лицето у дома работят по същия начин. Само те са много по-малки, лесно се побират в ръката и дори могат да се носят с вас в чантата ви.

Най-популярните модели, които вече са се доказали на пазара и имат положителни отзиви, имат редица характеристики и вградени функции, които ще обсъдим по-долу.

Лазерни машини за подмладяване на лицето у дома

Това са устройства от ново поколение, те са предназначени за домашна лична употреба. Те едновременно комбинират функциите на професионално оборудване и лекота на използване, ясни инструкции и достъпен интерфейс.

Преносимите устройства лесно се адаптират към индивидуалните параметри на потребителя. Най-често те имат няколко начина на използване за различни зони. Също така, почти всички устройства са оборудвани със защита срещу изгаряния и защита от деца. Безопасността е една от основните цели на производителите.

Много лазерни продукти имат функция за блокиране, която показва, че устройството все още не е готово за употреба. Съществува и система, която уведомява за края на сесията, зареждането и нивото на интензивност (от ниско до високо). Когато използвате каквото и да е лазерно устройство за първи път, си струва, като начало, да направите тест върху малка и незабележима област на кожата с минимално въздействие.

Прочетете внимателно инструкциите и следвайте процедурите, както е описано. Например, един от известните производители препоръчва следната стъпка по стъпка процедура за лазерно подмладяване на дома:

 1. Първо, трябва да нанесете гел, който ще осигури по-добър контакт на устройството с кожата и ще помогне на лазера да работи по-равномерно върху третираната област.
 2. След това използвайте устройството в съответствие с инструкциите.
 3. В края на сесията нанесете върху кожата хипоалергенен крем, предназначен да овлажнява, намалява дразненето на кожата и консолидира резултата.

Лазерната подмладяваща машина е подходяща за кожата на лицето, шията, деколтето, ръцете и за зоната от лакътя до китката. Лазерни устройства не се използват за клепачите и устните, както и за дланите.

Следните резултати могат да бъдат постигнати с преносими лазери:

 • повдигане на кожата;
 • премахване на бръчките;
 • премахване на отпуснатостта на кожата;
 • връщане към естествения тон на кожата;
 • връщане на гладкост и нежност към кожата;
 • общо подмладяване.
лице преди и след хардуерно подмладяване на кожата

Най-често курсът на лечение с такова устройство е от 2 седмици до 3 месеца. Преди употреба определено трябва да прочетете инструкциите и противопоказанията. Ако имате сериозни здравословни проблеми, най-добре е да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате устройството.

Отзиви за устройства за домашна употреба:

„Правих процедурите около два месеца, лекувах лицето и деколтето. По време на процедурите кожата изтръпва малко, но е поносимо. Много ми хареса гелът, който трябва да се нанася след процедурата, овлажнява кожата много добре и изглажда бръчките. "

„Взех назаем устройството от приятел, тя много го похвали. Отначало не забелязах значителни промени. Но тя продължи курса, както се препоръчва в продължение на 8 седмици. След като завърших курса, се сравних със стари снимки и осъзнах, че започнах да изглеждам по-добре. Кожата се освежи и осезаемо се стегна. "

Лазерни устройства за подмладяване на лицето в клиники

Въпреки факта, че днес преносимите лазерни устройства са широко достъпни за купувачите, те могат да бъдат закупени както в магазините, така и в интернет, цените им са доста високи. Освен това е важно да запомните предпазните мерки, ако използвате устройството неправилно, това може да доведе до изгаряния или хиперпигментация. Лекарите препоръчват първо да се опитате да се подложите на лазерни подмладяващи процедури в клиники, под наблюдението на опитни лекари. Експертите ще могат индивидуално да избират лазер, да определят оптималното ниво на експозиция и да изчисляват колко процедури ще бъдат необходими. Той е много по-безопасен и по-икономичен.

провеждане на процедурата за хардуерно подмладяване на кожата

В нашата клиника се използват само модерни лазерни системи, които имат различни приставки и се използват не само за подмладяване на кожата, но и за премахване на татуировки, белези, пигментация, акне, паякови вени и розацея. Те имат широка функционалност.

Ако пациентът дойде в клиниката с решение за премахване на свързаните с възрастта промени на лицето, тогава лекарят ще води пациента от самото начало, докато се постигне желаният резултат. Под наблюдението на лекар не трябва да се притеснявате от изгаряния или прекалено голямо излагане на лазер. В съвременните устройства за клиники е предвидена функцията за поддържане на пациентска карта, която показва какъв тип лазер и каква мощност е била използвана. По този начин лекарят няма да сгреши.

Предимства на лечението на лицето с лазерни апарати в клиниката:

 • Безопасност;
 • Проследяване на промените на кожата от специалист и, ако е необходимо, предписване на друг лазер или друга мощност;
 • Бърз ефект - курсът на лечение в клиниката обикновено е 3-5 сесии;
 • Забележими промени след първата процедура;
 • Лазерите с висока мощност ви позволяват да подмладите кожата за 5 години;
 • Нарастващият ефект на подмладяване в рамките на година и половина.

Как се извършва процедурата за лазерно подмладяване в клиниката?

След преглед лице в лице от козметолог и изясняване на проблемите, които пациентът би искал да отстрани, започва подготовката за процедурата.

 • Премахване на грима и почистване на лицето.
 • Нанасяне на специален анестетичен гел върху лицето.
 • Проверка на работата на лазера върху малка част от кожата. Освен това, ако пациентът не изпитва болка или дискомфорт, лекарят продължава да лекува цялата област на кожата. Това може да отнеме 10 до 30 минути. Обикновено пациентът трябва да усеща само леко изтръпване и топлина от лазера.
 • Приключване на процедурата. Нанасянето на хипоалергенен гел върху кожата помага за намаляване на зачервяванията и предпазва кожата от външни влияния. Препоръчва се на пациента да си почине няколко минути след сесията за подмладяване.
резултат от лазерно подмладяване на кожата

През първите няколко часа кожата може да остане зачервена. Не се притеснявайте, това е временна реакция. След процедурата можете да се върнете към обичайния си ритъм на живот. Основното нещо е да следвате препоръките на Вашия лекар за грижа за кожата. Разбира се, ефектът от преносимото лазерно устройство и лазерите, използвани в клиниката, е значително различен. Ако пациентът иска видимо подмладяване, тогава е необходимо да се свържете със специалист козметолог. Ако пациентът трябва само да поддържа добро състояние на кожата, тогава е подходящо преносимо лазерно устройство за домашна употреба.

Отзиви за лазерно подмладяване в клиниката:

„Направих курс на лазерно подмладяване в клиниката, направих 5 процедури, с почивка от 3 седмици. Резултатите са невероятни! Станах по-млад с 5-6 години, дори познатите ми няма да ме познаят. Всички питат тайната на моята младост. Много е приятно да чувам комплименти от другите. "

„Отидох в клиниката, за да стегна овала на лицето си и да премахна мимическите бръчки. Лекарят ме посъветва да го направя с лазер, като състоянието на кожата ми беше най-добрият вариант. Претърпях няколко процедури, след което започнах да виждам красиво и младо лице в огледалото. Имах късмет и с лекаря, и с клиниката! В бъдеще искам да подкрепя този резултат. "

Въпреки това, преди да започнете лазерни процедури и в двата случая, струва си да запомните, че има редица противопоказания за лазерно подмладяване:

 • бременност и кърмене;
 • увреждане, рани, драскотини и изгаряния по кожата;
 • сърдечно заболяване;
 • онкологични заболявания;
 • наличието на козметични конци в зоните за обработка;
 • тенденция към образуване на келоидни белези.