Салон у дома. Избор на устройство за грижа за лицето

Разбира се, използването на домашни уреди за грижа за лицето не е заместител на посещението при козметик,устройство за подмладяване на кожатано от друга страна, това ще ви позволи да посещавате този специалист много по-рядко, а в интервалите между посещенията - да поддържате идеален външен вид.

Поръчахте ли доставката?

С помощта на ултразвуково устройство можете да извършвате пилинг, почистване и масаж, тъй като ултразвуковата вълна помага както за прочистване на порите, така и за доставяне на полезни микроелементи в кожата. Основното е, че лицето е влажно - по този начин вълните проникват по-добре в дълбочината. Устройствата обикновено са оборудвани с извита приставка за шпатула, която работи като скрепер в случай на пилинг и осигурява по-добър контакт с кожата по време на масаж.

Но само апарат с честота на ултразвукови вибрации от поне 20-25 kHz може да се счита за ефективен. Тази честота умножава пропускливостта на кожата. Редовното използване на ултразвуков апарат значително ще подобри състоянието на кожата и ще намали броя посещения при козметика.

Мезоскутерите също участват в доставянето на хранителни вещества до кожата (алтернатива на салонната мезотерапия). Това е въртящ се валяк, обсипан с много мънички иглички, изработени от медицинска стомана (въпреки че има и сребро, злато, платина). Пиърсингът на кожата подобрява метаболизма, стимулира производството на колаген, еластин и помага на кожата да се самолекува. Освен това полезните елементи на приложените препарати проникват по-добре в отворите от инжекциите (между другото, обикновена козметика в този случай не трябва да се използва - само специални). Мезоролерът задължително трябва да е предмет за индивидуална употреба (дори ако е дезинфекциран). Курсът на използването му е най-малко 10 процедури с интервал от 4-7 дни. Допустимо е да се провеждат не повече от 2 курса годишно. В противен случай регенерацията ще се влоши. Прекалената употреба на мезоскутера предотвратява почивката на кожата и може да доведе до нежелани резултати.

Още едно изписване!

Апаратът дарсонвал работи на импулсни токове с висока честота, но ниска сила. Понякога с докосване и със сменяеми дюзи-електроди. Darsonval подобрява съдовия тонус и кръвообращението, подобрява изтичането на венозна кръв, излишната течност и лимфа, като по този начин облекчава отока.

Такива грижи са необходими както за млада проблемна кожа, така и за стареене, избледняване. Когато използвате дарсонвал, трябва да премахнете всички метални предмети от себе си: фиби, верижки, обеци. Кожата трябва да е напълно суха.

Вдигане за 5 минути?

Не всички чудодейни устройства оправдават рекламните претенции на техните производители. Например, доста е наивно да се очаква, че миостимулацията в кабината може лесно да бъде заменена от преносимо домашно устройство.

Същото важи и за устройствата за микротокова терапия, които отдавна се използват от индустрията за красота. Но онези компактни устройства, които действат върху кожата и мускулите на лицето с импулсни токове с малка сила, не могат да се сравняват с професионалното оборудване. Не може обаче да се каже, че ефектът от микротоковете в домакинския уред е напълно безполезен. Ако провеждате процедурите редовно, можете да стегнете кожата малко и да подобрите външния й вид. Но за да стегне лицето - уви! - не.

Нека бъде светлина!

Лазерната и фототерапията в козметологията се използва отдавна и по най-различни начини. С тяхна помощ например те премахват нежеланото окосмяване и подмладяват кожата. Но от известно време стана възможно използването на лазер у дома. Например, за да се отървете от излишната коса (но не прекалено тънка, сива или светла). Битовите уреди работят по начин, подобен на салонните инсталации. С лазер и фотоепилация, енергията под формата на топлина се предава по космения стълб към фоликула и го разрушава. За да се отървете напълно от излишната коса, са необходими няколко процедури.

Важно!

Преди да купите „уред за разкрасяване", не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар. Много устройства са забранени, когато:

  • бременност;
  • възпалителни процеси;
  • многобройни бенки;
  • херпес;
  • доброкачествени и злокачествени тумори;
  • чернодробни заболявания.