12 ефективни процедури за подмладяване на лицето

ефективно подмладяване на кожата

Всяка жена рано или късно се сблъсква с подобни проблеми: кожата на лицето губи своята еластичност, става тъпа, по нея се появяват бръчки. Съвременната козметология знае много начини да се отървете от тези неприятни процеси, а хирургическата интервенция изобщо не е необходима.

Професионална козметика, естетически и медицински козметологични процедури - разбрахме какви процедури за подмладяване на кожата на лицето предлагат салоните за красота.

Процедури за подмладяване на лицето

Фотоподмладяване

Фотоподмладяването е начин за подмладяване на кожата на лицето и подобряване на цвета й без операция. Еластичността на кожата след фотоподмладяване значително се подобрява, разширените кръвоносни съдове се стесняват, кожата се стяга и изсветлява.

Фотоподмладяването позволява не само да се придаде по-млад вид на кожата, но и премахва старчески петна, зачервяване (включително мрежа от кръвоносни съдове), дефекти на кожата, възникнали след лазерно ресърфинг и други видове лечение.

Процедурата отнема малко време, безболезнена е и не причинява дискомфорт.

Резултатът е забележим след първата процедура. Максималното количество колаген, произведен от кожата след фотоподмладяване, се достига приблизително след петата поред процедура. Пълният курс е от 4 до 6 сесии, които се препоръчват 1-2 пъти месечно.

Лазерна биоревитализация

Лазерната биоревитализация е метод, който помага за радикално решаване на проблеми като загуба на еластичност на кожата, фини бръчки, матов тен, сухота и опънатост на кожата на лицето и шията.

В същото време съдържанието на хиалуронова киселина се възстановява с помощта на студен терапевтичен лазер.

Очевидни предимства на процедурата:

 • изразен ефект, който се забелязва след първата процедура;
 • абсолютна безболезненост и комфорт на процедурата;
 • минимален брой противопоказания;
 • без странични ефекти, подуване и дразнене.

Процедурата може да се извършва по всяко време на годината, но тази процедура е особено препоръчителна през пролетта, когато кожата е с недостиг на витамини. Курсът се определя след консултация с козметолог и зависи от първоначалното състояние на кожата.

RF лифтинг с Thermo C

RF лифтингът се извършва с уреда Thermo C, създаден на базата на комплексния ефект на биполярна RF енергия, дълбок вакуум масаж, червена фотохромотерапия и криотерапия. Комбинацията от тези четири компонента дава мощен ефект: бръчките и гънките се изглаждат, тонусът и тургорът на кожата се подобряват. Резултатът е забележим още след първата процедура и продължава от 2 до 7 дни, а две до три седмици след началото на курса се появява забавен лифтинг ефект, който се увеличава с всяка следваща процедура.

Показания за употреба:

 • двойна брадичка;
 • торбички и бръчки около очите;
 • отпусната кожа, намален тургор;
 • порьозност на кожата;
 • състояние след акне - атрофични белези, застояли петна;
 • отпусната кожа на шията и деколтето, на ръцете.

Курсът се състои от 5-8 процедури с честота един до два пъти седмично.

Плазмотерапия PRGF-Endoret

Endoret плазмотерапията е естествена и нетравматична техника за подмладяване, базирана на инжекции на собствена кръвна плазма, обогатена с растежни фактори.

Процедурата, без никакъв агресивен ефект, стартира процеса на регенерация, възстановяване, подмладяване, стимулира производството на хиалуронова киселина и колаген.

Показания:

 • Терапия против стареене
 • лечение на акне
 • Намаляване на белези и стрии
 • Третиране на коса

За постигане на подмладяващ ефект обикновено се провежда курс от 3 процедури с интервал от 3-4 седмици.

За лечение на косата се препоръчва посещение веднъж на всеки 3 до 4 седмици с курс от 3 до 5 сесии.

Плазмолифтинг гел

Плазмолифтинг геле биологичен пълнител, получен от собствената плазма на пациента. Гелът се инжектира в тъканите в областта на бръчките, запълвайки ги. Помага за възстановяване на загубения обем на тъканите и премахване на дълбоки бръчки, белези от акне и „увисване" на лицето по най-безопасния начин. Той не само „поддържа лицето", но и стимулира регенерацията на тъканите, така че дори и след като филърът приключи, подмладяващият ефект ще остане и ще действа отвътре, насърчавайки обновяването на кожата и предотвратявайки появата на нови бръчки.

Показания:

 • Свързани с възрастта кожни промени;
 • Отпуснатост на кожата;
 • Загуба на обем на тъканта;
 • Белези след акне.

Мезотерапия

Мезотерапия- инжекционна процедура, чиято същност е въвеждането на "коктейл", наситен с витамини, минерали, аминокиселини, коензими и хиалуронова киселина в областта на лицето, шията и деколтето. Тези препарати овлажняват добре кожата, повишават нейната еластичност, придават на кожата блясък.

Показания:

 • бръчки;
 • избледняваща, отпусната, "уморена" кожа;
 • торбички, кръгове под очите;
 • "кожа на пушача", други промени в цвета й;
 • пореста, мазна или суха кожа;
 • акне (извън обостряне);
 • белези;
 • тъмни петна.

Курсът се състои от шест до осем процедури в зависимост от решаваните козметични проблеми. Мезотерапията се извършва веднъж на всеки седем до десет дни.

"Копринен" лифтинг

"Коприненият" лифтинг се извършва с помощта на израелска козметика. Един от компонентите на козметиката са влакната от копринена буба, които проникват в епидермиса, възстановяват и укрепват увредената структура на колагеновите влакна, укрепват и възстановяват вътрешния "свързващ" механизъм. Те задържат влагата в кожата, стимулират микроциркулацията и обогатяват междуклетъчното вещество. Копринените влакна изглаждат бръчките отвън и отвътре, насърчават подмладяването на кожата.

Препаратите от линията са обогатени с традиционни в козметологията натурални растителни екстракти, които имат противовъзпалителен ефект, намаляват отока и дразненето на кожата.

Копринените влакна спомагат за задържането на влагата, стимулират микроциркулацията на междуклетъчното вещество.

Показания:

 • Мимически бръчки;
 • Суха или възпалена кожа.

Максималният ефект се проявява на втория или третия ден след процедурата. За 3 месеца фините бръчки намаляват с 35%.

Безконтактен газо-течен пилинг на устройството

Процедурата се състои в безконтактно третиране на кожата с газо-течна струя.С помощта на устройство и дюза със струйна микродюза компресираният газ се ускорява до свръхзвукова скорост 200-300 m/s. Капките, летящи в поток газ-течност, имат висока кинетична енергия. Движението на струите създава условия за изхвърляне на десквамирани клетки от кладенчето върху кожата.

След процедурата има меко и равномерно възстановяване на кожата без хиперемия, изгаряния, лющене.

Показания за употреба:

 • Повърхностен и среден пилинг;
 • Акне (акне и след акне);
 • Възрастови промени на кожата (бръчки, сухота, намален тургор и еластичност);
 • Процедура "Незабавна красота";
 • Белези от различни видове.

Резултатът е забележим след първата процедура. Курсът на безконтактен газо-течен пилинг се състои от 6-10 процедури, които се препоръчва да се правят веднъж на всеки седем до десет дни.

RF повдигане на устройството

RF лифтинг (RF - радиочестота - радиочестоти) - процедура за загряване на кожата и подкожната мастна тъкан чрез преминаване на високочестотен електрически ток с цел получаване на козметичен ефект.

Уникалността на уреда се крие в комплексното въздействие на четири физически фактора: биполярна радиочестотна енергия, инфрачервено лъчение, ултразвукова кавитация от ново поколение и вакуумно-ролерен масаж.

RF лифтингът е еднакво ефективен в борбата с фини, средни и дълбоки бръчки, отпусната кожа, справя се с проблеми като отпусната кожа на бузите, загуба на яснота на контура на лицето, мимически бръчки около очите.

Локалният ефект върху лицето продължава 15 минути, върху зоната около очите също 15 минути.

Още след първата процедура се стартира продължителен процес на възстановяване на колагеновите влакна с нарастващ ефект.

Показания за употреба:

 • премахване на тъмни кръгове около очите;
 • намаляване на бръчките и "торбичките" под очите;
 • повдигане на горния клепач.

DROT - дермална радиовълнова оптична термолиза

Процедурата дермална радиооптична термолиза (DROT) е европейска технология за тотално подмладяване на кожата. В съвременната козметология това е единствената процедура, която ви позволява да повдигнете кожата, включително около очите, без хирургическа интервенция.

Процедурата DROT може да се счита за щадяща алтернатива на среден или дълбок химически пилинг с по-висока ефективност.

Най-ефективна в момента е процедурата на дермална радиооптична термолиза на апарата. Неговата иновативна лазерна система комбинира действието на фракционен CO2 лазер и радиочестотно лъчение. Едновременното действие на двете най-ефективни техники, комбинирани в една процедура, ви позволява да постигнете видими резултати за кратко време.

Показания:

 • бръчки;
 • Пигментация;
 • Разширени пори;
 • Белези.

Подмладяващи козметични процедури

Процедурата включва козметични препарати, които включват активни, високотехнологични компоненти, като: протеини от растителен и морски произход, витамини, минерали, олигоелементи, антиоксиданти, плодови киселини, растителни екстракти. Тази серия от препарати защитава и укрепва кожните системи, "уморени" от увреждане на околната среда, напрежение, стрес, естествени биологични и хормонални промени. Придава на кожата "тласък" към самоусъвършенстване, кара я да "изгражда" клетки силни и здрави, снабдява я с продуктите, необходими за нормалното съществуване.

Козметичните процедури са подходящи за всички типове кожа и се препоръчват както за жени, така и за мъже. Всички продукти са с деликатна текстура и приятна миризма, некомедогенни.

Мезонишки - моментално подмладяване

Mesothreads (threadlifting) е съвременна разработка на козметолозите, която е получила световно признание. Тази техника се основава на въвеждането на най-тънките нишки от полимлечна киселина под кожата, които са изработени от напълно абсорбиращ се, хипоалергичен и издръжлив материал, който има 100% биосъвместимост с кожата.

Само една процедура с мезоконци ще премахне фините и дълбоки бръчки по лицето, ще моделира позицията на веждите, ъглите на устните и шията, а също така ще подмлади лицето за няколко години.

Процедурата за подмладяване с помощта на 3D мезоконци има редица предимства:

 • липса на рехабилитационен период;
 • траен ефект за 1-2 години;
 • незабавен резултат;
 • доказана безопасност.

Показания:

 • Бръчки във външните ъгли на очите ("пачи крак");
 • Изразени назолабиални гънки;
 • увиснали вежди;
 • Вертикални и хоризонтални фронтални гънки;
 • Птоза на средната и долната трета на лицето;
 • Бръчки по шията и гърдите.