Неаблативна фототермолиза: безопасна техника за подмладяване

неаблативен лазерен ресърфинг

Днес различни клонове на медицината, по-специално козметологията, използват различни съвременни техники за подмладяване, които за много кратко време ви позволяват да получите много добър ефект. По-специално това са лазерни техники, които могат да се използват със и без увреждане на повърхностния слой на кожата. Неаблативната термолиза ще помогне за възстановяване на младостта на кожата.

Фракционното подмладяване на кожата на лицето и тялото е лазерна технология, изобретена и патентована в САЩ през 2004 г. и получила положителни отзиви по целия свят за ефективно премахване и лечение на различни прояви на стареене на кожата и др. Днес според статистиката това е най-известната и търсена лазерна процедура на пазара на естетичната медицина.

След такива процедури за подмладяване, регенерацията и възстановяването на тъканите се извършват едновременно на три нива: на повърхността на кожата, в средните и дълбоките слоеве на тъканите на дермата между коагулационните термични канали.

Неаблативна фототермолиза - съвременен напредък в козметологията

Тази процедура е безопасен и нехирургичен метод за подмладяване на кожата, чието действие е насочено към стимулиране и коригиране на структурата на кожните клетки без вредни промени в човешкото тяло. Неаблативната фототермолиза днес дава възможност за:

  • Премахнете мимическите бръчки без следа;
  • Намалете разширяването на порите;
  • Напълно подмладява тена на кожата.

Освен това тази техника е много ефективна за премахване на пигментация на кожата, стрии и белези, образувани с времето. Използвайки този метод, можете лесно да се отървете от по-дълбоки и стари белези.

За извършване на тази процедура се използва специален лазерен лъч, който по време на работа все още се разделя на малки микролъчи. Така по време на процедурата за подмладяване дълбочината и степента на въздействие на апарата се контролират напълно, без да се уврежда горният слой на епидермиса. Като цяло ефектът от този лъч може да се сравни с пилинг или специална процедура за възстановяване на повърхността, но за разлика от тях, той има по-ефективен ефект на подмладяване на кожата. Тоест, при обработка на участък от кожата на повърхността му остават някои микроизгаряния, които естествено се отхвърлят при по-нататъшна обработка. Освен това в увредените зони започва бързо да се произвежда колаген, което допринася за образуването на нови млади здрави клетки.

След извършване на редица подобни процедури, резултатът ще бъде забелязан незабавно. Кожата на пациента става по-равномерна със здрав цвят и блясък. С една дума, неаблативният метод на фототермолиза е най-добрият в днешното подмладяване на кожата и на много разумна цена, която всеки може да си позволи.