Най-добрите процедури за подмладяване на лицето

Процедурите против стареене помагат на момичето да поддържа кожата на лицето си в отлично състояние

Козметологията е един от най-бързо развиващите се отрасли на индустрията за красота. Съвременните техники за подмладяване ви позволяват да коригирате промените, свързани с възрастта, и да подмладите лицето и зоната на деколтето. Най-добрите процедури за подмладяване на лицето ви позволяват не само да премахнете бръчките, но и да коригирате формата на лицето и да премахнете други признаци на стареене. В края на краищата, всякакви несъвършенства във външния вид могат да имат отрицателно въздействие върху самочувствието на жената. Кои са най-добрите процедури за подмладяване на лицето в момента? Сега ще говорим за това.


Какво представляват процедурите против стареене

Несъвършенства по кожата на лицето - показания за процедури против стареене

По-добре е да не решавате проблем, а да предотвратите появата му. В козметологията има правило: по-скъпо е и по-трудно да се коригира, отколкото да се вземат превантивни мерки: не трябва да чакате да се появят бръчки и отпусната кожа.

Ето основните показания за процедури против стареене:

 • Загуба на еластичност на кожата
 • Мътен тен
 • Първите бръчки
 • Повишена чувствителност
 • Подуване на тъканите,
 • Загуба на яснота на контурите на лицето,
 • Появата на сухота и лющене.

Отрицателните промени са склонни да се натрупват и в крайна сметка отражението престава да се радва. Жените започват да се чудят коя е най-добрата процедура за подмладяване на лицето. Няма ясен отговор на този въпрос, тъй като грижата, насочена към коригиране на промените, свързани с възрастта, е стратегия, която изисква разумен подход и набор от процедури в кабинета на козметика. Обикновено не е възможно да се получи забележим и траен резултат за една сесия, като правило е необходим цял курс от процедури в салон за красота. Козметичните процедури за лице се делят на механични (ръчни), апаратни и инжекционни.

В зависимост от начина на въздействие, те условно се разделят на следните групи:

 1. Подхранващи процедури, възстановяват необходимите за кожата полезни вещества.
 2. Процедури, които стимулират обновяването. Подпомагат стартирането на процесите на подмладяване в клетките.
 3. Поддържащите процедури спомагат за забавяне образуването на гънки и бръчки.
 4. Коригиращите процедури са насочени към визуално подобряване на външния вид чрез локални промени в обема.

Най-добрите процедури за лице против стареене съчетават няколко точки. Например инжектирането на препарати с хиалуронова киселина възстановява обема и осигурява хидратация, а пилингът изравнява кожата и я подхранва. При избора на стратегия за избор на процедури специалистите вземат предвид следните фактори:

 • индивидуални характеристики на лицето и кожата на пациента;
 • наличието и видовете признаци на стареене, тяхната тежест;
 • съществуващи дерматологични проблеми, противопоказания;
 • начинът на живот, който пациентът води;
 • изискван резултат.

Периодът на възстановяване след процедури е важен фактор, влияещ върху избора на процедура. В края на краищата пациентът иска веднага да получи видим резултат, но не винаги е готов да се примири с период на възстановяване, който ограничава социалната активност.

Видове процедури против стареене

 • Подхранващи процедури

  Можете да попълните хранителните вещества, от които кожата ви толкова се нуждае, по различни начини, но най-ефективният начин е чрез инжекции. Ако все още не сте готови за сериозни козметични интервенции, то подхранващите маски могат да бъдат алтернатива. Козметологът ще избере маска, като вземе предвид вашия тип кожа и специфични задачи.

 • Стимулиращи лечения

  Различни неинвазивни процедури могат да стартират процеси на подмладяване в клетките:

  1. Лазерният пилинг е въздействие върху кожата с помощта на лазер. С негова помощ се отстранява повърхностния слой на кожата, което води до стартиране на процесите на регенерация. Така бръчките се изглаждат, белезите, старческите петна, белезите са сведени до минимум, порите се стесняват, кожата става по-млада и сияйна.
  2. Друга популярна стимулираща процедура е плазмолифтингът. Подмладяването се извършва без използването на чужди лекарства; само собствената кръвна плазма на пациента се използва за активиране на регенеративните процеси в тялото. В резултат на процедурата плазмен лифтинг кожата на лицето става по-еластична и овлажнена, дефекти като пост-акне, пигментация, малки белези са сведени до минимум, а фините бръчки и акне са елиминирани.
  3. Апаратните процедури за подмладяване на лицето също насърчават процесите на регенерация. Например терапия за лице с апарата Endosphere. Благодарение на компресията и микровибрацията тази процедура помага за: намаляване на подпухналостта, стимулиране на производството на колаген, както и изглаждане на бръчките и стягане на кожата.
 • Поддържащи процедури

  Както вече казахме, по-добре е да забавите процеса на образуване на бръчки, отколкото да се борите с тях по-късно. За това ще ни помогнат поддържащи процедури като почистване, пилинг и масаж. Навременните и редовно извършвани процедури за поддръжка забавят коригиращите процедури.

 • Коригиращи процедури

  Коригиращите процедури не могат да бъдат избегнати, ако е необходимо визуално подобрение на външния вид поради локална промяна в обема. Например искате да направите уголемяване на устни с хиалуронова киселина. Процедурата за контуриране ви позволява бързо и безопасно да подобрите външния си вид. Филърите на базата на хиалуронова киселина запълват празнините и възстановяват обема, което ви позволява да моделирате овала на лицето и формата на устните, брадичката, носа и скулите. Значително предимство на „инжекциите за красота" е, че благодарение на полезния състав на пълнителя се получава не само визуално, но и истинско подмладяване - състоянието на кожата се подобрява значително.

Рейтинг на козметични процедури за лице

Подхранваща маска за попълване на хранителни вещества и подмладяване на кожата на лицето

И така, коя е най-добрата процедура за подмладяване на лицето ви? На този въпрос може да отговори само козметолог след преглед. Можем да изброим най-добрите процедури за лице против стареене въз основа на отзивите на нашите клиенти.

 1. Плазмолифтинг– за процедурата се използва кръвна плазма на пациента, плазменият поток задейства специфични механизми в биологичните тъкани. Този плазмен ефект дава възможност за пилинг ефект, регенерация и укрепване на тъканите и подобряване на имунитета. Процедурата помага за справяне с възрастовите промени и стимулира естественото производство на еластин и колаген.
 2. Мезонити- Това са специално обработени биоразградими влакна, които се въвеждат в повърхностния слой на кожата, за да стегнат кожата и да й придадат еластичност. При въвеждане на мезоконци за лице от резорбируеми материали, около тях с времето се образува рамка от колагенови влакна, което води до подсилване, уплътняване и стягане на тъканта.
 3. Лазерно подмладяване– извършва се на оборудване, което е предназначено за отстраняване на дерматологични проблеми и козметични дефекти на кожата. Благодарение на тази функция тази хардуерна техника има широк спектър от приложения. Помага да се отървете от нежелана пигментация, следи от акне, помага за стягане на порите, премахване на стрии и белези.
 4. Плацентарна терапияизвършено с помощта на японски лекарства, направени от човешка плацента. Имат подмладяващ ефект върху целия организъм. Тези процедури имат бърз ефект върху кожата на лицето. Ако искате да получите кумулативен ефект от процедурите, то следните процедури са подходящи за вас.
 5. Инжекции с хиалуронова киселинаще удължи младостта на кожата ви. Резултатите от процедурата са видими още на втория ден. Процедурата се извършва чрез въвеждане на хиалуронова киселина в кожата, която взаимодейства с клетъчните рецептори и стимулира регенерацията на тъканите. Тази киселина е естествен компонент на нашата кожа и се произвежда в тялото самостоятелно, отговорна е за естествената влажност на кожата, нейната еластичност и младост.
 6. Мезотерапия– това е въвеждането на хиалуронова киселина под кожата заедно с витаминен коктейл за подмладяване и премахване на признаците на умора. Процедурата ефективно се бори с бръчките и придава на кожата здрав, сияен вид.
 7. Пилингисе извършват за подмладяване на кожата на лицето, премахване на видими дефекти (белези, белези и пост-акне), подобряване на тургора и пропускливостта, почистване на замърсяванията, стесняване на порите и намаляване на пигментацията. Ултразвуковият и комбинираният пилинг на лицето са не по-малко ефективни и безопасни.
 8. Най-модерният уред за подмладяване емайсторски ръце. Ако следвате техниката на масаж, лицето ви буквално се трансформира: контурите се стягат, подпухналостта изчезва, бръчките се изглаждат, тенът се подобрява, кожата става тонизирана.

Изброихме топ най-добрите процедури за подмладяване на лицето и коя е по-добре да изберете, само специалист ще отговори, след като прегледа кожата ви.