Лазерно подмладяване на лицето: същността на метода

лазерен лъч за подмладяване на кожата на лицето

Лазерното подмладяване на лицето е метод, основан на активиране на естествената регенерация на кожата.

По време на биологичното стареене процесът засяга всички органи и структури на човешкото тяло. Човекът се включва най-бързо в този процес поради въздействието на огромен брой неблагоприятни ефекти на външната среда. В същото време младостта и самото възприятие на човек зависи от това колко добре изглежда лицето, което се изразява в естественото желание на всеки да забави процеса на стареене и да върне часовника назад. Един от методите, които могат да задоволят нуждата да изглеждате страхотно, е лазерното подмладяване.

Същността на метода на лазерно излагане на лицето с цел подмладяване

Същността на този метод е фракционен ефект върху кожата на лицето с помощта на лазер. Лазерният лъч е разделен на много по-малки потоци, засягащи областите на кожата на определена дълбочина, зададена от процедурната програма, и ги изпарява. Клетките между изпарените клетки стимулират производството на колаген и еластин в кожата, за да се регенерират. След процедурата тенът се подобрява значително, фините и средни бръчки се изправят, торбичките под очите изчезват, а овалът на лицето става по-тонизиран. Лазерното подмладяване може да се използва както поотделно, така и в комбинация с възстановяване на кожата или пластична хирургия.

Показания за лазерно лечение в козметологията

 1. Възстановяване на кожата - може да се прилага върху всяка област, не само върху лицето.
 2. С изразена розацея и силна пигментация.
 3. С разширени пори с цел да ги намали.
 4. Наличието на стрии, белези и белези.
 5. Избелване на кожата.
 6. Когато се появят бръчки.
 7. За обновяване на кожата и корекция на контура на лицето.
какви кожни проблеми решава лазерното подмладяване

В допълнение към положителния ефект, процедурата може да има и отрицателен ефект. Кога се случва това и каква е пречката за процедурата?

Противопоказания

 1. Времето на бременността и кърменето на бебето.
 2. Всеки възпалителен процес изключва зоната от възможно въздействие.
 3. Кожни заболявания с всякаква етиология.
 4. Скорошна употреба на химически пилинг (2 седмици).
 5. Онкология на всяка локализация.
 6. Системни заболявания.
 7. Тежък захарен диабет.
 8. Тежки форми на исхемична болест на сърцето и хипертония.
 9. Тенденцията на пациента да образува колоидни белези.
 10. Наследствено предразположение към витилиго.

Предимства на лазерното подмладяване

Методът се основава на естествената регенерация на тялото, поради което ефектът се забелязва дълго време и се натрупва постепенно след процедурата. Въздействието е точково върху избраните области, което позволява процедурата да се проведе с висока ефективност, като се вземат предвид всички характеристики.

Процедурата е безболезнена и може да се извършва в чувствителни зони като очите, деколтето и шията.

Въпреки факта, че страничните ефекти са редки, възможността за тях трябва да се има предвид преди процедурата. Сърбеж по кожата, образуване на корички на мястото на експозиция, повишена пигментация или свръхрастеж на келоидна тъкан.

След процедурата

В продължение на няколко дни се използват кремове за ускоряване на регенерацията, след заздравяването на нарушените кожни покриви се препоръчва използването на кремове, съдържащи хиалуронова киселина, изборът се дава на козметика, съответстваща на възрастта. Високите температури не са допустими през деня; не използвайте основата в продължение на 3 дни.

След процедурата е задължително да се използват кремове с висок защитен фактор поради високата чувствителност към слънчева светлина.

Допълнителните препоръки зависят от състоянието на кожата. Ако следвате съветите на специалиста, извършил процедурата, можете да постигнете дългосрочни резултати и да удължите не само красотата, но и младостта на лицето си.