Фракционно подмладяване

CO2 лазерът е мощно лазерно устройство против стареене. Неговият лъч, действащ върху интимната зона, задейства процесите на възстановяване на тъканите.

Процедурата за подмладяване дава няколко положителни ефекта наведнъж:

 • Подобряване на храненето и кръвообращението - лазерът стимулира кръвообращението, засилва метаболитните процеси, тъканите получават повече хранителни вещества и кислород. Жената се чувства възбудена по-рязко и получава повече положителни емоции от интимността.
 • Увеличение на протеиновия синтез - процедурите увеличават производството на колаген - протеин, който образува тъканна рамка. Следователно интимната зона след тях не само изглежда млада, но придобива „млади" свойства.
 • Лифтинг - лазерът въздейства върху протеините в тъканите на гениталиите. Лазерният лъч компресира протеиновите молекули, което кара тъканта да се стяга и стяга.
 • Борба с нощното напикаване - лазерът стяга слабинната тъкан за борба със стресовата инконтиненция на урината, причинена от отслабване на мускулите и връзките.
 • Повишаване на местния имунитет и антибактериален ефект. Лазерният лъч убива патогените и укрепва имунната система. Следователно процедурите подобряват състоянието на жените, страдащи от бавно хронично възпаление, причинено от дисбиоза и повтаряща се млечница.

Подмладяването с CO-2 лазер се извършва от гинеколог на прегледен стол. В гениталния тракт на жената се вкарва специална дюза, която излъчва лазерни лъчи. Като го завърта на 360 градуса, лекарят облъчва вагиналната лигавица. След това външните полови органи и перинеума се лекуват със същото устройство.

Интимно подмладяване с CO-2 лазер

Процедурата за интимно подмладяване с лазер отнема по-малко от 10 минути, не изисква анестезия и не е придружена от период на възстановяване. След като го завършите, можете веднага да напуснете клиниката. Броят на сесиите е индивидуален за всеки пациент и се избира от лекаря в зависимост от състоянието на нейното интимно здраве. Обикновено се провеждат 3-4 сесии с интервал от 30-45 дни.

След три сесии сърбежът, паренето, сухотата в интимната област изчезват, болката по време на полов акт и уринарна инконтиненция изчезват, а секрецията на генитален лубрикант се увеличава. Възбудата се увеличава с интимността, а самият контакт е придружен от по-ярки усещания.

Таблица: плюсове и минуси на различни видове лазерно подмладяване

Име на процедурата Плюсове на процедурата Недостатъци на процедурата
Лазерна биоревитализация Период на рехабилитация: по време на възстановяването на кожата просто не можете активно да се слънчеви бани, да стоите дълго във вана или парна баня и да използвате козметика в продължение на два дни. Кожата след процедурата изглежда привлекателна и добре поддържана. За да се постигне видим ефект на подмладяване, е необходимо да се подложите на повече от един курс процедури (2 или 3 курса по 3–6 процедури годишно) и това вече е значително количество.
Неаблативно лазерно подмладяване
 • няма зачервяване, пилинг и други видими резултати от лазерно лечение;
 • по време на рехабилитация можете не само да се слънчеви бани, да се миете в банята или парната баня и да прилагате козметика в продължение на два дни;
 • резултатът се вижда веднага;
 • процедурата има кумулативен ефект;
 • подобрения в състоянието на кожата са забележими дори след шест месеца;
 • дори една процедура помага да се отървете от малки белези и плитки изразителни линии.
За да се премахнат дълбоките дефекти, е необходимо да се проведат няколко курса.
Аблативно лазерно подмладяване
 • значителни подобрения в състоянието на кожата след 2-3 процедури;
 • относително кратък период на рехабилитация;
 • средна болка на процедурата.
Фракционно лазерно подмладяване
Подмладяване с неодимов лазер
 • отлична профилактика срещу признаци на стареене;
 • дори една процедура помага в борбата с акнето;
 • след процедурата не се наблюдават видими прояви на лазерно лечение.
Дори курсът от процедури няма да ви спаси от дълбоки бръчки или други дефекти.
2D, 3D, 4D и 5D лазерно подмладяване Тези видове подмладяване могат да се прилагат дори върху чувствителни лигавици. Липсата на видими прояви на лазерно лечение (зачервяване, пилинг) също може да зарадва тези, които желаят да извършат лазерно подмладяване. За видим ефект се изисква курс, а понякога и повече от един. Малките дефекти не изчезват дори след 2-3 процедури.
Подмладяване с въглероден диоксид лазер Лазерът е способен да проникне до най-голяма дълбочина, което означава, че може да помогне в борбата срещу много дълбоки дефекти.
 • продължителен период на рехабилитация;
 • появата на кожата по време на рехабилитация;
 • болезненост на процедурата.
Лазерно възстановяване

Лазерният метод за подмладяване е добра алтернатива на инжекционната козметология и пластичната хирургия. Въпреки че трябва да разберете, че ефектът ще зависи не само от квалификацията на капитана или броя на сесиите, но и от индивидуалните характеристики на пациента, поведението му по време на рехабилитация. Затова на първо място преразгледайте диетата си, пийте повече течности и спортувайте - това не само ще подобри вашето благосъстояние, но и ще увеличи ефекта от процедурата за лазерно подмладяване.

Как се извършва хардуерният лазерен пилинг?

Действието на лазерния пилинг се основава на следните принципи:

 • Фракционна фототермолиза - фотоните с лазерни лъчи с висока топлинна енергия унищожават стари или повредени кожни фракции;
 • Селективната фототермолиза представлява унищожаване на кожни пигменти от лазерни фотони.

Лазерният лъч има разрушителен ефект само върху повърхностния слой на кожата, докато изпитва само краткосрочен и следователно абсолютно безопасен температурен ефект върху по-дълбокия слой.

Когато се използва заедно със специална козметика, се постига подмладяващ ефект. По-специално, за това лазерно устройство е разработена специализирана козметична линия. Той включва нанолипозоми, състоящи се от 55 стандартизирани растителни екстракта и имащи структура от редуващи се водни и липидни слоеве.

Използването на тази козметика елиминира агресивния ефект на лазерния лъч върху повърхностните слоеве на кожата.

лазерно подмладяване на кожата

Митове за лазерно подмладяване и реалност

Трябва ли да прибягна до подобна процедура? Има много слухове около лазерното подмладяване. Ние събрахме най-често срещаните тук и ги опровергахме.

 1. Лазерите са еднакви. Има много различни лазерни системи, не само терапевтични, но и хирургични. Те се различават по дължина на вълната, имат различно въздействие върху тъканите. Всеки лазер е уникален, защото решава определени проблеми в козметологията. За да направите правилния избор на метод за лазерна терапия, трябва да разберете процесите в биологичните тъкани под въздействието на лазер. Поради това е необходимо да се свържете с квалифицирани специалисти.
 2. Само за възрастни клиенти. Възможно е да се премахнат ефектите от акне за млади хора с помощта на лазерна терапия. Лицето ще стане гладко, белезите ще заздравеят. В по-зряла възраст лазерният пилинг възстановява еластичността на кожата и се бори срещу несъвършенствата: мрежи от бръчки, старчески петна. Процедурите за лазерна терапия се предписват не въз основа на възрастта на пациента, а според показанията и желания резултат.
 3. Лазерните процедури са вредни за кожата. В сравнение с химически пилинг, с лазерно подмладяване, дълбочината на излагане се изчислява до най-малкия размер - микрони. В деликатната зона около очите параметрите на процедурата ще се различават от другите места. Изборът на индивидуални параметри за всеки пациент ще направи процедурата възможно най-ефективна и безопасна.
лазерно подмладяване за кожата на лицето

В кои зони се прилага

Лазерният лифтинг дава възможност да се справите с първите признаци на стареене. Процедурата се прилага в области като:

 1. Вежди, когато са спуснати, надвиснали над очите;
 2. Отпусната кожа на горните клепачи;
 3. Назолабиални гънки;
 4. Бузи. Удебеляване на средата на лицето;
 5. Овал на лицето, ако контурът му стане неясен.

Процедурата за подмладяване също помага да се въздейства не само върху лицето, но и върху различни части на тялото. Процедурата за лазерно подмладяване позволява елиминиране на отпуснатостта на брадичката, шията и деколтето, помага за стягане на кожата в областта, както и на вътрешната повърхност на ръцете, предната и задната част на бедрата.

Странични ефекти и неприятни последици

В идеалния случай лазерната шлифовка не трябва да има странични ефекти. Но понякога се случва. В по-голямата част от случаите това се дължи на непрофесионализма на козметика, извършващ процедурата. Ако капитанът е задал грешен режим на работа на устройството или не е взел предвид особеностите на кожата, тогава последиците от грешката му до края на живота му могат да останат върху лицето на клиента (или на други места, които са били лекувани с лазер).

зачервяване на кожата след лазерно подмладяване

Най-честото усложнение на лазерната шлифовка е характерна мрежа върху кожата, която обикновено трябва да изчезне след няколко дни, но често остава

Основни временни и постоянни странични ефекти:

 1. Подуване, зачервяване. Те възникват в отговор на травма на епидермиса и изчезват при възстановяване. Понякога може да се наблюдава зачервен тон на кожата в продължение на няколко месеца. Това явление се нарича еритем. Свързва се с разширяването на капилярите.
 2. Сърбеж и лющене. Те се наблюдават с напредването на зарастването поради факта, че горният слой на кожата се отлепва, върху който по време на процедурата се образуват микроизгаряния.
 3. Нарушения на пигментацията. Доста рядко явление, свързано с индивидуална реакция на тялото към лазерен лъч. Разграничават се хиперпигментация, характеризираща се с появата на петна, и хипопигментация, свързана със смъртта на меланоцитите и в резултат на обезцветяването на кожата. Във втория случай последиците може да са трайни.
 4. Изгаряния и последващи белези на тъкани. Най-опасното усложнение. Ако се случи, следите по кожата могат да останат завинаги. Дали ще бъде възможно да ги премахнете и кой метод е подходящ за това, зависи от дълбочината и естеството на щетите.
 5. Инфекция. Той е свързан с неспазване на антисептичните правила и проникването на микроби върху увредената кожа. В някои случаи лазерното възстановяване на повърхността провокира пробуждането на собствената му инфекция, която преди това е била в "спящо" състояние в дълбоките слоеве на дермата.
 6. Мрежа по кожата. Най-честата причина за оплаквания от хора, които са претърпели лазерна шлифовка. Ако кожата вече е заздравяла, но мрежата остава, ще отнеме много време, за да се отървем от нея. В някои случаи са необходими повече от една година и редица специални козметични процедури. Тяхната цена е значителна, така че е по-добре да поискате средства за рехабилитация от клиниката, в която е причинена вредата. Може би това ще трябва да стане чрез съда.

Показания за процедурата за лазерно подмладяване

Лазерното подмладяване на лицето е безопасна фракционна технология, която е мощен стимулант за активиране на вътрешните процеси.

Извършват се процедури за следните показания:

 • Мътен тен, хиперпигментация.
 • Наличието на свързани с възрастта промени, дълбоки бръчки в околоочната зона, назолабиални бръчки.
 • Тъмни кръгове и торбички под очите.
 • Склонност към демодекоза, разширени съдове.
 • Отрицателни промени в структурата на епидермиса.
 • Изразено облекчение, наличие на белези и белези по кожата.
 • Загуба на яснота на линиите, подут овал на лицето.
 • Тенденция към акне, следи от акне и след акне, разширени пори.

Козметиците препоръчват провеждането на лазерна терапия, за да се предотвратят процесите на стареене, дълбоко обновяване и възстановяване на структурата на кожата.

Ефективността на техниката

красива кожа след фракционно подмладяване

След пълно заздравяване на тъканите, бръчките се изглаждат, кожата става по-плътна и по-еластична. Възможно е да се възстанови равномерен тон, да се активира синтеза на колаген, еластин, да се премахнат белезите и белезите.

Колко сесии трябва да се направят, определя специалистът в зависимост от кожните проблеми и избрания тип лазер. Средно са необходими 3 до 7 сесии, които се провеждат през есенно-зимния период, пролетта и лятото са противопоказание за смилане.

Резултатът зависи от дълбочината на удара и продължава 3-4 години. Експертите не препоръчват дълбоко смилане повече от 2-3 пъти през целия живот поради болезнения и травматичен характер на техниката.

Ефект:

 • избелване на кожата;
 • превенция и корекция на свързаните с възрастта промени;
 • укрепване на кръвоносните съдове;
 • изразено повдигане;
 • възстановяване на гладка структура;
 • нормализиране на метаболитните процеси.

Какво да не очакваме от процедурата

Не бива да очаквате подчертано повдигане от процедурата, ефект от лифтинг на лицето, особено в по-зряла възраст - след 40-45. За подмладяване на по-зрялата кожа съвременната козметология предлага и други видове хардуерна експозиция.

Може би сте чували за методи като термолифтинг или 3D подмладяване. Термолифтингът се извършва на специален апарат, но с различна приставка, а това е по-дълбок ефект върху кожата и по-сериозна процедура.

А 3D подмладяването е комбинация от 3 различни метода за въздействие едновременно на трите основни показателя за качество на кожата - цвят, текстура и тонус.

фракционна машина за подмладяване

Видове лазерно повдигане

Процедурата за възстановяване на лицето се характеризира с ефекта на лазерно лъчение върху биологичните тъкани. Веществата-хромофори поглъщат селективно светлината, за всяка област тя е различна: зелената светлина е подходяща за хемоглобина, червената светлина за меланина, инфрачервения спектър за водата. Светлинната енергия се превръща в топлинна енергия в зоната с хромофора.

лазерно повдигане на брадичката

Поради тази причина се използват различни видове нехирургичен лазерен лифтинг:

 1. Неаблативна (фототермолиза);
 2. Дробни.

Основното действие на двата метода е насочено към стимулиране на процесите на синтез на колаген и еластин. Тези протеини помагат на епидермиса да остане твърд. При младата кожа те се произвеждат без допълнителна стимулация, но до 30-35-годишна възраст при много жени те започват да се произвеждат в по-малки количества, което води до първите признаци на увяхване на кожата.

И двата вида стягане работят интензивно и достатъчно дълбоко. Въглеродният лазер забавя и спира процеса на стареене.

Подготовка за частично подмладяване на лицето и процедура

Седмица преди първата лазерна сесия трябва да спрете да използвате козметика с ретиноиди - производни на витамин А. Тези вещества повишават фоточувствителността на кожата и могат да причинят старчески петна.

Преди процедурата специалист третира кожата с продукти, които почистват кожата на лицето и подобряват проникването на лазерния лъч. Очите са защитени със специални очила. Лазерът е насочен към областта, където има кожни проблеми - неравна текстура, повишена пигментация, бръчки и други несъвършенства.

След това се извършва сесия за подмладяване, чиято продължителност е 20-50 минути. Лекарят гарантира, че всички необходими области са внимателно обработени. Лазерното излагане не е придружено от болка и дискомфорт. Усеща се само топлина и леко изтръпване, които не създават дискомфорт. След края на процедурата можете веднага да напуснете клиниката.

Предимства на операцията с неодимов лазер

неодимов лазер за подмладяване

Неодимовият лазер се използва широко в козметологията поради своята гъвкавост.

Плюсове за използване на неодимов лазер в козметологията:

 • премахване на нежеланото окосмяване
 • намаляване на появата на старчески петна, независимо от произхода
 • за възпалителни процеси по кожата и в периода след акне
 • премахване на татуировка или корекция на перманентен грим
 • подмладяване на кожата
 • възможността за извършване на процедури, независимо от цвета на кожата или косата
 • възможно е да се извършват процедури дори през лятото (докато други лазерни устройства по време на манипулацията през лятото могат да доведат до образуване на изгаряния, тъй като дълбочината на техните лъчи е незначителна)
 • безопасност, безболезненост и скорост на манипулация (процедурата за излагане на неодимов лазер се извършва бързо)
 • не изисква специални грижи след излагане на кожата и рядко се появяват усложнения като изгаряния по кожата

Същността на процедурата за лазерно подмладяване

Лазерното подмладяване е колективен термин, тъй като за положителен траен ефект могат да ви бъдат предложени различни видове пилинги, масажи и много други. Процедурата се основава на принципа на високо прецизно действие на лазерен лъч върху проблемни участъци от кожата. Козметикът, фокусирайки се върху отделни показатели, избира желаната температура (тя може да варира от 42 ° C до 150 ° C) и дълбочината на излагане на лазерния лъч (от 0, 5 до 3 mm) за ефективно подмладяване на кожата на лицето. Лазерът изгаря старите кожни клетки, на мястото на които благодарение на естествената регенерация се образуват нови. Третираните зони зарастват за около 5-7 дни.

Кога ще помогне лазерното подмладяване?

Лазерното подмладяване на лицето е процедура, която подхожда на всички, но ефектът е особено забележим за тези над тридесет години. На тази възраст се появяват ясно видими признаци на стареене:

 • избледняващ тен;
 • фини бръчки;
 • отпуснатост и отпуснатост на кожата;
 • разширяване на порите.

Показания за процедурата могат да бъдат разгледани:

 • разширени съдови мрежи;
 • дълбоки носогубни гънки;
 • имитират бръчки;
 • разширени пори;
 • тъмни петна;
 • пъпки и черни точки;
 • различни видове кожни неравности (белези, белези).

Когато не можете да направите лазерно подмладяване на лицето

Процедурата е строго забранена за лица, страдащи от:

 • възпалителни процеси на лицето;
 • херпес;
 • псориазис;
 • дерматоза;
 • захарен диабет 1 степен.

Не можете да се подлагате на процедурата и тези, които имат рак или проблеми със съсирването на кръвта, бременни и кърмещи жени. И въпреки че лазерното подмладяване не влияе по никакъв начин на детето, кожата става по-чувствителна в тези деликатни моменти, поради което е възможно пигментация на третираните участъци или прекалено дълго заздравяване на третираната повърхност.

Желаещите да се подложат на процедурата не се препоръчват да правят пилинг 2 седмици преди лазерно подмладяване. В противен случай кожата ще бъде твърде чувствителна към лазерния лъч, което може да има негативни последици (например по-дълга рехабилитация).

Отличителни черти на процедурата

Основните отличителни черти на лазерната процедура от другите техники е липсата на топлинни ефекти върху кожата. В резултат епидермисът не е повреден. В допълнение, лазерната технология е в състояние да осигури пълна изолация на зони с микровреди от контакт с отрицателни фактори на околната среда. Горният слой на кожата остава непокътнат. Това предимство прави възможно елиминирането на риска от образуване на белези, така че процедурата може да се използва необходимия брой пъти и да не причинява никаква вреда.

Разлики между лазерното подмладяване и традиционните методи, насочени към придаване на младост на кожата:

 • Няма нужда от анестезия;
 • Не остават белези;
 • Не настъпват промени в пигментацията на епидермиса;
 • На практика няма ограничения преди и след процедурата;
 • Бърза рехабилитация;
 • Използването на технология във всякакви области на кожата, насочена към коригиране на кожни дефекти, придаващи младост.

Лазерното подмладяване се превръща в популярна технология, която дава възможност да имаме добре поддържан външен вид, еластично и тонизирано тяло.

След процедурата трябва да следвате препоръките.

 • Елиминиране на наранявания на лазерно обработени кожни повърхности;
 • Забранено е измиването на лицето през деня след процедурата;
 • Не трябва да се прилага грим;
 • 4 часа след процедурата, трябва да нанесете специален крем и балсам, за да избегнете сухота, пилинг и стягане на кожата;
 • Третирайте зоните, където е била извършена процедурата, с овлажняващ разтвор;
 • Избягвайте излагането на слънчева светлина, не посещавайте солариума в продължение на 2 седмици.

След лазерно подмладяване, засегнатите участъци от кожата трябва да се третират внимателно, за да не навредят на кожата.

Противопоказания

Преди да започне курса, козметикът трябва да предупреди, че при следните противопоказания, стягащият курс не може да се направи:

 • Всякакви обострени заболявания;
 • Инфекции;
 • Новообразувания, онкология;
 • Тенденцията на корицата да образува келоидни белези;
 • Със захарен диабет;
 • Нарушения на кръвосъсирването;
 • На възраст над 55 години подобно подмладяване е неефективно.

Процедурата не се счита за травматична, но е необходима подходяща грижа за кожата през периода на рехабилитация. Това ще ви помогне да се възстановите по-бързо. Нека да разгледаме какви процедури трябва да се извършват след лазерно възстановяване на лицето.

Рехабилитационен период

Непосредствено след процедурата пациентите се притесняват от болка и силен оток на тъканите. Ще бъде по-лесно, ако редовно, на всеки 3-4 часа, прилагате компрес с лед върху третираната област на кожата (ледени кубчета, увити в салфетка или кърпа или замразена бутилка вода). Можете да излезете навън / на работа на следващия ден, но би било по-добре да изчакате 2-3 дни вкъщи, правейки компреси и смазвайки кожата с охлаждащ крем. Без физическо натоварване, слънчеви бани или дори горещ душ. Почивка, топъл душ, крем и компреси - поне за 2 дни.

Тогава кожата ще заздравее - първо се образуват сухи корички, след това те започват да се отлепват и падат. Не е нужно да пипате, камо ли да ги откъсвате. Алкохолсъдържащата козметика (лосиони, тоници) за периода на възстановяване трябва да се изхвърли. Декоративната козметика е разрешена 2-3 дни след процедурата.

Какво се случва след частично подмладяване на лицето

След процедурата може да почувствате леко зачервяване и подуване на лицето, но кожата няма да бъде много зачервена и лющеща се. След няколко дни всичко изчезва.

За постигане на пълния резултат се препоръчва да се правят 3-5 сесии с интервал от 2-6 седмици. Тогава резултатите от лазерното подмладяване няма да отстъпят на ефекта, получен след механична шлифовка и други козметични методи.

Ефектът не се вижда веднага и зависи от съществуващите проблеми. Пигментираните петна изсветляват за една или две сесии, белезите и бръчките могат да бъдат премахнати за 3-5 посещения в клиниката. След края на курса на процедурите състоянието на кожата ще се подобри за още шест до осем седмици.

През първата седмица след процедурата трябва да се прилага нежен почистващ, овлажняващ крем върху кожата два пъти на ден. Това ще помогне за предотвратяване на лющене и дразнене на кожата. Измиването с ледена вода дава добър ефект. Полезно е да приемате аскорбинова киселина - витамин С.

След излагане на лазера трябва да предпазите кожата от ултравиолетовите лъчи, така че овлажняващ слънцезащитен крем трябва да се прилага за един месец. Не можете да правите слънчеви бани и да използвате солариума.

Забранено е прилагането на лекарства върху лицето, които не се препоръчват от козметолог. Това може да доведе до появата на старчески петна, дразнене, пилинг и развитие на инфекция.