Лазерно подмладяване на кожата на лицето: полезни съвети и трикове

Лазерната процедура за подмладяване ще направи кожата на лицето ви еластична и стегната.

Всички жени искат да изглеждат млади. Когато се появи пластичната хирургия, мнозина, без дори да се колебаят, отидоха на операция. В момента се появи фракционно лазерно подмладяване, което не изисква да лягате под ножа на хирурга. Той е безопасен и ефективен. Много холивудски звезди вече са използвали лазерно подмладяване на кожата и са останали доволни, защото перфектно преобразява лицето им. Процедурата се извършва с лазерна решетка и е евтина, така че не е нужно да печелите много, за да си позволите такава трансформация. В тази статия ще ви разкажем за механизма на действие и ефектите от лазерното подмладяване, за да нямате притеснения.

Какво е лазерно подмладяване на кожата

Стареенето засяга всички вътрешни органи и тъкани на човека и засега този процес, за съжаление, не може да бъде спрян. В допълнение, лицевите тъкани се влияят не само от околната среда, но и от изражението на лицето, както и от артикулационните и дъвкателните функции. Поради това тъканите на лицето са много уязвими.

Ако мимическите бръчки са видими дори при статично положение на лицето, това е основният признак за стареене на кожата. Меките тъкани също се деформират, появяват се паяжини, неоплазми и възрастови петна, променя се конфигурацията на лицето и шията.

С възрастта колагеновата рамка на кожата отслабва, така че тъканите увисват и чертите на лицето понякога се променят до неузнаваемост. От тази гледна точка бръчките не са най-лошият проблем, свързан с възрастта. Младите хора имат достатъчно колаген в кожата си, така че тъканите на лицето и тялото успешно се противопоставят на птозата.

Но с течение на времето колагеновите влакна се произвеждат слабо, поради което кожата увисва, под бузите се появяват „челюсти", торбички под очите, овалът на лицето става неясен, ъглите на очите и устните падат надолу, двоен вижда се брадичката и т. н.

Само хирургът може да ви помогне да се отървете от увисналата брадичка, бузите и клепачите. По-добре е да помислите за този проблем предварително и да се възползвате от лазерното подмладяване на кожата, преди да е станало твърде късно.

Един от най-ефективните начини за борба с възрастта е повдигането. Днес има доста методи за извършване на лифтинг на лицето без намесата на хирург, но повечето от тях не са безопасни или не толкова ефективни, колкото лазерното подмладяване.

Когато клиент иска да получи бърз резултат, той отива в клиниката за процедура за стягане на кожата, но в крайна сметка има много неблагоприятен ефект, който допринася за преждевременното стареене. Има неинвазивни технологии за премахване на отпуснатата кожа. Всеки метод има предимства и недостатъци, но фракционното подмладяване на лицето е най-подходящият вариант за повечето клиенти, тъй като постига желаните резултати без операция.

Дълбокият химически пилинг и дермабразиото могат да се считат за не съвсем подходящи методи за подмладяване, въпреки че напоследък са много популярни. Лазерната технология е модерна и безопасна. Няма риск от инфекция за пациента, а специалистът може точно да контролира дълбочината на лазерното въздействие и неговата равномерност. Това са много важни предимства.

Нека да разберем как лазерното лъчение действа върху човешката кожа. Радиацията засяга биологичната тъкан. Хромофорите абсорбират светлина в определен диапазон от дължини на вълните. Структурите на кожата са 90% вода. За водата обхватът на дължината на вълната е инфрачервеният спектър, за хемоглобина - зелен, за косата и кожата меланин - червен. Хромофорите абсорбират лазерно лъчение, в резултат на което светлинната енергия се превръща в топлина в областта, която съдържа веществото.

Резултатът от подмладяването на кожата на лицето с лазер е намаляването на бръчките

Заслужава да се спомене радиочестотният лифтинг, който преди това се използва за подмладяване на кожата. Това не доведе до очаквания резултат и освен това беше опасно. Имаше риск от атрофия на подкожната мазнина и много други проблеми. Лазерното подмладяване на кожата е идеален вариант за пациентите, чиято енергия прониква в кожата.

Какъв е ефектът от лазерното подмладяване на кожата

Ако все още се страхувате от нещо и не смеете да се подложите на частично подмладяване на лицето, прочетете отзивите на пациенти, които вече са преминали през него. Ще видите възхищение и радост от получения резултат. Може би това ще ви насърчи да си уговорите среща с майстор. Процедурата е почти безболезнена, не отнема много време и не изисква продължителна рехабилитация или хирургическа намеса. Следните са ефектите от лазерното подмладяване:

 • Отървете се от белези, паяжини, стрии и пигментация по лицето;

 • Стесняване на порите;

 • Кожата ще стане по-стегната и еластична. Това е възможно поради факта, че по време на процедурата се синтезират колаген и еластин в клетките на кожата под въздействието на лазерно лъчение;

 • Намаляване на бръчките;

 • Премахване на пачи крак;

 • Подобрен тен;

 • Появата на по-ясен контур на лицето.

Една седмица след сесията резултатът вече ще бъде очевиден. Но трябва да се поправи, така че ще са необходими няколко процедури. Консултирайте се със специалист по лазерно подмладяване колко често трябва да посещавате клиниката.

Ако не харесвате отражението си в огледалото, вземете правилното решение, като се свържете с специалист по лазерно подмладяване на лицето. Разберете отново от него за тази процедура и се консултирайте за противопоказания. Няма да съжалявате, че сте използвали услуга, която върна времето за вашата кожа.

Лазерно подмладяване на лицето: снимки преди и след

Кожата на лицето преди и след лазерно подмладяване

Какво представлява лазерното подмладяване на кожата на лицето?

В зависимост от това колко дълбоко лазерният лъч прониква в кожата ви, механизмът на действие се променя. Клиентът може да избере най-подходящия за себе си метод за лазерно подмладяване на лицето.

Аблационно лазерно подмладяване

Микроучастъците от кожата се отстраняват с лазер. Тези участъци, които са били увредени, се свиват по време на заздравяването. След първата сесия ще забележите невероятен резултат.

Неаблативно лазерно подмладяване

Когато микрозоните са увредени, колагенът и еластинът се обновяват в кожата. Лазерният лъч прониква дълбоко в кожата на пациента, така че външните слоеве няма да бъдат повредени; обновяването на колагена се извършва в по-дълбоките слоеве. Процесът продължава по-дълго, отколкото при аблативното лазерно подмладяване.

Най-добрият вариант е комбинация от различни видове лазерно подмладяване, тъй като в този случай клетките се обновяват както на повърхността на кожата, така и в по-дълбоките слоеве. Но все пак трябва да се консултирате със специалист.

Какви други видове лазерно подмладяване има?

Има няколко вида лазерен пилинг:

 • Повърхност. Този метод е предназначен за третиране на деформирания горен слой на кожата, т. е. епидермис.

  Този пилинг ви позволява бързо да премахнете възрастовите петна и да направите неравната кожа гладка.

  Повърхностният пилинг е подходящ за устни, деколте, шия и около очите, което означава, че може да се довери и на най-чувствителните зони.

  Такива процедури включват повечето видове фракционно подмладяване на лицето и всички видове лазерно възстановяване на кожата.

  Имайте предвид, че след повърхностен пилинг пълното възстановяване на кожата ще настъпи само след една до две седмици, тъй като такива процедури увреждат епидермиса.

 • Медиана. Този вид пилинг е подходящ за тези, които искат да се отърват от мъртвите клетки в базалния (най-долния) слой на епидермиса.

  Средният пилинг помага за изглаждане на бръчки с различна дълбочина, както и келоидни белези и стрии. В допълнение, той облекчава пациента от брадавици, плитки белези, които са резултат от акне, папиломи, изравнява тена, елиминира старчески петна. Средният пилинг засяга проблемните зони на шията, лицето, деколтето и ръцете.

  Кожата се облъчва с честа мрежа от лъчи от различни видове лазери, включително неодимови, ербиеви и CO2 лазери. Този метод се нарича фракционен. Всеки тип лазер има своите предимства и недостатъци. Те се дължат на различни дължини на вълните, дълбочини на проникване и техники на процедурата. Няма лазер, който значително да превъзхожда другите.

  Напълно различен метод за среден пилинг е лазерното дермабразио. Тя се различава по това, че в допълнение към лъчите на лазерните лъчи, кожата получава много допълнителна енергия по време на сесията, което допринася за образуването на микроексплозии, в резултат на което тъканта се изпарява поради действието на лазера. В този случай лазерното възстановяване се извършва с помощта на CO2 и ербиев лазер.

 • Дълбок. Дълбокият пилинг включва лазерно подмладяване на лицето, извършвано с апарат Palomar, както и RF подмладяване. Такива методи се считат за най-ефективни. Можем да кажем, че това е повдигане без операция.

  Устройството Palomar насърчава образуването на много плътна лазерна решетка, изпращаща лъчи лъчи върху кожата. Състои се от няколко дюзи, охлаждащ елемент и контролен микропроцесор.

  При радиочестотното подмладяване, споменато по-горе, лазерните лъчи проникват дълбоко в епидермиса. В този случай дълбоките слоеве са засегнати от радиочестотна енергия. В резултат на това проблемните зони на лицето и тялото се нагряват целенасочено.

  Както фракционното RF подмладяване на лицето, така и лазерното подмладяване с помощта на апарата Palomar позволяват да се направят колагеновите снопове по-плътни и да образуват поддържаща рамка за кожата. Освен това по време на процедурата се активират подмладяващи и регенеративни процеси в онези области, върху които майсторът действа с лазер.

  Тъй като и двете процедури са безопасни и елиминират риска от нараняване на пациента, те могат да се правят и за кожата около очите, а не само за врата и ръцете.

  Надяваме се да сте се убедили, че подмладяването на лицето е възможно и без пластични операции. Дълбокият лазерен пилинг изглажда дълбоките бръчки, изравнява тена и прави кожата да изглежда по-млада.

  Предимството на фракционното RF подмладяване на лицето и лазерното подмладяване с апарат Palomar е, че ефектът от процедурите се подобрява в рамките на шест месеца след завършване на курса.

  Ако дълбокият лазерен пилинг се извършва с CO2 лазер, тогава специалистът трябва да е с висока квалификация, в противен случай можете да оставите дълбоки белези по кожата. В крайна сметка това устройство се използва от пластичните хирурзи като скалпел.

Сега за облекчаване на болката. За повърхностно и средно излагане на кожата се използва локална анестезия. За дълбок пилинг ще е необходима обща анестезия.

Какъв вид пилинг ви е необходим зависи от сложността на козметичния дефект. Затова непременно се консултирайте със специалист.

Лазерно подмладяване: противопоказания и показания

Ако се чудите дали фракционното лазерно подмладяване ще ви помогне, то прочетете при какви показания се препоръчва тази процедура от специалисти за отлични резултати:

 • Стрии, паяжини и белези;

 • Разширени пори;

 • Акне;

 • пигментация;

 • Отпусната, избледняваща, отпусната кожа;

 • Бръчки, пачи крак в областта на очите.

Ако сред тези точки срещнете нещо, което е типично за вашата кожа, тогава не забравяйте да вземете курс на частично подмладяване на лицето и ще забравите за проблемите си.

Противопоказания

Преди да си запишете час в клиниката за процедура за фракционно лазерно подмладяване, трябва да се запознаете с противопоказанията. Ако сте прочели отрицателни отзиви в интернет за този метод на подмладяване, тогава не трябва да се разстройвате и да го изоставяте напълно. Най-вероятно авторите на такива прегледи просто не са взели предвид наличието на противопоказания:

 • Възпалителни процеси в зоната на лечение;

 • Кожни инфекции;

 • псориазис;

 • Алергия;

 • Злокачествени тумори в зоната на лазерно въздействие;

 • епилепсия

Има много повече показания, отколкото противопоказания, така че ако нямате някое от горните, тогава не трябва да отказвате тази наистина прекрасна процедура.

Как протича процедурата за лазерно подмладяване?

Процедурата изисква специален лазер, който ефективно третира проблемните зони от кожата на пациента. Може да се използва върху кожа с всякакво състояние и дебелина.

Лазерните лъчи (фракции) допринасят за изпаряването на малки участъци от кожата, очите ни не могат да ги видят. Тъканите се затоплят, което води до унищожаване на стария колаген и еластин. Известно време няма да видите резултата, състоянието на кожата няма да се промени, защото кожата няма да бъде увредена външно. Кожата обаче започва да се възстановява и се създават нови клетки. В резултат на това кожата се обновява частично и състоянието й се подобрява.

Процедурата за лазерно подмладяване на лицето се извършва в няколко стъпки:

 • Първо майсторът подготвя кожата на клиента за предстоящата процедура. За да направите това, областта на кожата, която ще бъде засегната, се почиства и върху нея се нанася специален крем, който помага за намаляване на болката.

 • Специалистът внимателно изследва кожата и въвежда съответните данни във фракционния лазер.

 • С помощта на лазер се изпаряват участъци от кожата в определен сектор. Това продължава около половин час.

 • С това процедурата приключва. Кожата се третира със специален мехлем.

Не очаквайте да забележите ефекта веднага след излизане от кабинета на специалиста по лазерно подмладяване. В началото кожата ще се зачерви и може да има леко подуване. Не се тревожете, това е приемливо. Кожата ще се възстанови напълно след три дни, а ефектът ще бъде забележим след 10 дни.

За да консолидирате резултатите, трябва да преминете курс от сесии, особено ако имате сериозни кожни проблеми. Фракционното лазерно подмладяване на лицето и кожата има кумулативно свойство.

Възможни ли са последствия след процедурата?

Странични ефекти след лазерно подмладяване на кожата са възможни, но се наблюдават доста рядко:

 • Появява се лек сърбеж.

 • Образуване на червени петна в зоната на лазерно въздействие.

 • Активиране на херпесния вирус.

 • Нарушаване на целостта на кожата: пилинг, леки изгаряния, образуване на кора.

Струва си да запомните, че след лазерно подмладяване не е задължително да забележите някой от изброените симптоми. Ако се случат, ще преминат след няколко дни. При повечето пациенти всичко минава без последствия. Зависи от чувствителността на кожата и нейната структура.

Приблизително 4% от пациентите изпитват негативни последици, като:

 • Кожата, склонна към себорея, се покрива с бели точки (милиуми).

 • След процедурата остават белези или келоиди.

 • Хиперпигментация на кожата.

 • Обостряне на херпес и активиране на неговите обриви (въпреки превенцията).

Лазерно подмладяване: прегледи на пациенти

 1. „Направих процедура за лазерно подмладяване на кожата на 30 и 33 години. Искам да кажа, че не трябва да вярвате на реклами, които преувеличават ефекта няколко пъти. Разбира се, резултат има, но не толкова впечатляващ, колкото се говори. Кожата ми стана по-еластична, порите се свиха, лицето ми придоби по-свеж вид, фината мрежа беше премахната, бръчките на челото ми бяха леко изгладени, появилите се след лятото лунички изсветляха и намалиха диаметъра си. Ако знаете какъв ще е ефектът и не се надявате на чудодейна трансформация, ще останете доволни. Беше особено болезнено около устата и ушите ми, въпреки облекчаването на болката. Със сигурност трябва да си вземете отпуск от работа, защото навън можете да излезете едва след 5-6 дни. Резултатът ще бъде по-добър, ако сте под 40 години, тъй като способността на кожата за регенерация все още не е отслабнала. И след 40 ще са необходими няколко сесии. Едно време правих и химически пилинг, но разбрах, че е по-добре да се подложа на лазерно подмладяване веднъж. Това е същото като да посетите цял курс от средни пилинги. И цената ще бъде същата.

 2. „Искам да споделя моя опит. Когато започнах да мисля за частично подмладяване на лицето, прочетох много отзиви в интернет. Резултатът зависи от това колко опитен е специалистът, който ще извърши процедурата, каква кожа имате и какво оборудване. Отдавна планирах частично подмладяване, консултирах се с моя козметолог повече от веднъж, но все още не можах да взема решение, защото методът все още е травматичен. Специалистът ми каза, че е по-добре да направя процедурата в навечерието на почивните дни, тъй като отнема 2-3 дни, за да се възстанови кожата. Отлагах да ходя в салона, но все пак възрастта ми, неясният овал на лицето и бръчките не ми дадоха почивка. Направих мезотерапия, но бръчките пак се завръщат, кожата става по-груба и матова. И реших!

  Ще ви разкажа малко за това как се извършва процедурата. Първо се прилага анестетичен мехлем с анестетик. Не забравяйте да уведомите вашия козметик, ако сте алергични към веществото. В този случай капитанът ще използва друг инструмент. Мехлемът подейства върху мен след 20 минути и започна подмладяване. Третирането на лицето и шията отне около 20 минути. Трябва да кажа, че усещанията са неприятни, но поносими. Има усещане за изтръпване. Много е важно да използвате модерен американски или италиански лазер, защото се счита за безопасен.

  Мина половин час и стана ясно защо е препоръчително процедурата да се направи преди уикенда. Анестезията започна да изчезва и кожата се зачерви силно. Бях с кола, така че бързо се прибрах, без да се показвам на другите, и веднага нанесох регенериращ крем. Охлажда кожата и облекчава възпалението. Козметологът ме посъветва да го нанасям често върху кожата и да не паря лицето си няколко дни.

  Зачервяването ми изчезна за един ден. На тези участъци от кожата, където е приложен лазерът, се появиха тънки корички. Това не е страшно, тъй като се е образувала нова кожа, а старата е изчезнала. Просто трябва да изчакате няколко дни и да нанесете регенериращ крем. На четвъртия ден можете да вземете гореща вана. След банята тези корички станаха меки, махнах ги, докато масажирах кожата с върха на пръстите си. След това е по-добре да нанесете овлажнител, тогава новата кожа ще свети. След седмица резултатът беше очевиден: изглеждах поне с пет години по-млада, старческите петна по челото и бузите ми изчезнаха, овалът на лицето ми стана по-тонизиран, а пачият крак около очите ми стана по-малък. Най-много ме зарадва едва видимата бръчица на челото ми, която преди процедурата беше дълбока и ми разваляше настроението. Моят козметолог каза, че резултатът е отличен. Ако повторите сесията след месец и половина, ефектът може да се консолидира за по-дълго време. Вече реших, че със сигурност ще го повторя отново. "

Колко често трябва да се прави лазерно подмладяване и други въпроси на пациентите?

Популярният преди време лазерен ресърфесинг постепенно се измества от фракционното подмладяване на лицето (плавно подмладяване).

Лазерният рисърфисинг, въпреки че доведе до резултати, беше болезнена процедура с много дълъг период на възстановяване. Освен това, с висок риск от усложнения.

Постепенно тези негативни последици изчезват благодарение на модерните лазери, които са оборудвани със скенери за кожата.

Колко процедури са необходими, за да може процедурата за частично подмладяване да даде траен ефект?

Козметолозите препоръчват да се подложат на поне пет процедури за възстановяване на стареещата кожа на лицето. Паузата между сесиите е пет дни. Но като се свържете с дерматолог, можете да създадете своя собствена програма за подмладяване, която ще вземе предвид характеристиките на вашата кожа.

Първият резултат може да се види само четири дни след процедурата за лазерно подмладяване: кожата ще стане по-тонизирана, цветът и структурата й ще се подобрят, а плитките бръчки ще бъдат изгладени.

Ако преминете през целия курс от процедури, ефектът ще бъде по-впечатляващ: бръчките и гънките ще се изгладят по-добре, стриите и белезите ще изчезнат, порите ще се стеснят, кожата ще се стегне, пигментните петна ще станат много по-светли или напълно елиминирани. .

По правило ефектът от частичното подмладяване на лицето продължава няколко години. Най-малко резултатът е забележим за една година. И си струва да запомните, че колкото по-скоро се свържете с козметолозите, толкова по-ефективна ще бъде процедурата.

На каква възраст е законно да се подложите на лазерно подмладяване на лицето?

Лазерното подмладяване на лицето може да се прави от 17-годишна възраст. На тази възраст може да има белези от акне, които могат да бъдат третирани с тази процедура. А за зрелите жени ще помогне да се запази привлекателността и младостта.

Лазерните лъчи, които засягат проблемните зони на кожата, стимулират кожните клетки да произвеждат колаген. Това е полезно за всички над 40 години.

В зависимост от това колко сложен е дефектът и как точно лазерът въздейства върху кожата, рехабилитационният период може да варира – от една до две седмици.

Колко скоро можете да се върнете на работа?

Невъзможно е да се каже със сигурност. Това зависи от площта на третираната зона, вида на лазерното подмладяване и професионализма на вашия козметик. Някои хора отиват на работа след два дни, а други след три седмици. Има и случаи, когато пациентите са готови за работа още на следващия ден.